Orakelkaarten maken




Orakelkaarten maken

Je eigen kaartspel werkt krachtiger dan welk kaartspel ook omdat je je eigen energie en liefde erin hebt gestopt. Tijdens het maken ontstaat er een verbinding met de kaarten. Dit zorgt ervoor dat je later, als je met het kaartspel gaat werken, meteen weet en voelt waar het over gaat. 

Orakelkaarten zijn kaarten die iets zichtbaar maken wat in eerste instantie verborgen was in het onderbewustzijn. Je hoeft geen spiri-wiri te zijn om orakelkaarten te maken; de heks in jou ontwaakt vanzelf als je in aanraking komt met de kracht der symbolen ;-)

De ingrediënten voor je eigen kaartspel: magische tekens en symbolen.

Nodig: stevig papier of karton, pennen, kleurpotloden, stiften, vetkrijt, houtskool, Oost-Indische inkt, bister, ecoline, aquarelverf. Alles waar je maar mee kunt tekenen en schilderen is prima.

Je kunt orakelkaarten maken met eenvoudige middelen zoals een gebruikt kaartspel van de kringloop, witte verf (bijvoorbeeld een restant latex/muurverf) en kleurpotloden.
 


Zelfgemaakte runen
 

De kaarten maken

Stap 1: ga op zoek naar symbolen en tekens die je aanspreken. Je kunt allerlei symbolen door elkaar mixen of kiezen voor bijvoorbeeld runentekens of Maori symbolen. Kijk eens hier en hier voor inspiratie. 

Stap 2: oefen met symbolen tekenen en/of schilderen. Gebruik voor het schilderen een dun penseel. Tekenen gaat het fijnst met dikke stiften of ander tekenmateriaal waarmee je dikke lijnen kunt tekenen, zoals vetkrijt en houtskool. 

Je kunt nog een stapje verder gaan en je eigen symbolen ontwerpen. Gewoon doen! De betekenis van je eigengemaakte symbolen ontdek je vanzelf (bij stap 7) en zijn superkrachtig omdat ze uit jezelf komen. Bedenk al brainstormend woorden die passen bij je persoonlijke orakel. Denk aan woorden zoals energie, kracht en liefde, maar ook obstakel, conflict en valkuil. Als je allerlei woorden hebt opgeschreven kun je per woord een symbool ontwerpen. Denk hier niet te ingewikkeld over, maar juist heel simpel. Een symbool voor energie kan een zonnetje zijn, of een pijl omhoog. Je kunt het zo moeilijk of gemakkelijk maken als je zelf wilt. Je kunt op deze manier een complete set zelfgemaakte kaarten maken.

Stap 3: teken of schilder de symbolen op kaartjes van stevig papier/karton. Knip of snij de kaarten in een formaat dat past bij de symbolen. Kleine symboolkaartjes zijn ook leuk en gemakkelijk mee te nemen. Vierkante kaartjes kun je maken van een oud memoryspel.

Stap 4: breng een laagje spuitlak aan op de kaarten of lamineer ze. Beide geen milieu-vriendelijke manieren dus je kunt er ook voor kiezen om ze te laten zoals ze zijn. Een andere optie is om een laagje mod podge aan te brengen. Mod podge kun je zelf maken. Nadeel is dat de kaarten aan elkaar kunnen blijven plakken omdat de mod-podge een beetje plakkerig blijft. Je kunt dit oplossen door een beetje talkpoeder met een lekker geurtje over de kaarten te strooien.

Stap 5: zegen je kaarten. Roep de engelen aan, vraag kracht uit de vier windrichtingen of doe iets anders om je orakelkaarten in te wijden. Salie branden is altijd goed.

Stap 6: neem een mooi schrijfboekje of het goedkoopste schrift dat je kunt vinden. Een aantal a4-tjes met een nietje werkt ook goed. Verder heb je een pen nodig. Als je orakelkaarten hebt gemaakt met bestaande symbolen kun je de betekenis hiervan opschrijven. Heb je je eigen symbolen gemaakt en wil je de betekenis ontdekken? Ga dan door naar stap 7. 

Stap 7: hussel je zelfgemaakte orakelkaarten door elkaar met de afbeeldingen naar beneden.
Sluit je ogen en verbind je met je Innerlijke Wijze Zelf.


Trek een kaart vanuit je gevoel.
L
eg het voor je neer.

Teken het symbool in je schrift en schrijf op wat er in je opkomt. Gewoon alles opschrijven! Geen censuur. Het is jouw boekje met Geheime Geschriften. Schrijf en denk niet teveel na. Vertrouw erop dat jij heel goed weet wat het symbool voor jou (en eventueel voor anderen) betekent. Laat ruimte vrij voor aantekeningen die je later toe wilt voegen. Herhaal het ritueel met een nieuwe kaart. Doe niet alle kaarten in één keer, maar trek regelmatig een kaart en schrijf dan de betekenis op. 

Stap 8: maak een mooi doosje of zelfgemaakt stoffen zakje met daarop een symbool voor geheim of bescherming.