Kaarten trekken: creativiteitskaartenTrek een SpeelseKunst creativiteitskaart

➜ Kaarten trekken? Scroll naar onderen en klik op een kaart

 

SpeelseKunst creativiteitskaarten zijn kaarten met speelse creatieve opdrachten voor schilderen, collages maken, druktechnieken, gemengde technieken (mixed media), tekenen enz.

Laat je inspireren door unieke speelse en creatieve opdrachten!


Bestel de kaarten in de webshop
 

10 voordelen van de kaarten:

1. De kaarten stimuleren je creativiteit

2. Je hebt altijd inspiratie binnen handbereik

3. De opdrachten zijn uniek en origineel

4. Er zijn 1225 opdrachten mogelijk door twee kaarten te combineren

5. De afbeeldingen prikkelen je creativiteit

6. De kaarten zijn een goede hulp bij het ontwikkelen van een eigen stijl

7. De opdrachten stimuleren je om te spelen, te ontdekken en te experimenteren

8. Verschillende materialen en technieken komen aan bod

9. De opdrachten zijn eenvoudig en gemakkelijk toe te passen

10. Ontdek dat creatief bezig zijn op een speelse manier zorgt voor meer plezier en tevredenheid

 

Kaarten trekken:


          


Reacties en ervaringen van anderen

Wat een leuke kaarten heb je gemaakt! Ik kan ze goed gebruiken voor de creatieve coaching...Bedankt!

Groetjes, Maartje. ''De Vrije Vlinder'' Remedial Teaching en Creatieve Coaching

Hallo Ina, Wat een supersnelle reactie, binnen 1 minuut, dat is een record!!! Vol verwachting zie ik jouw pakketje tegemoet!!! Ben zelf ook erg benieuwd wat ik ga maken, ben zo'n onzeker typje, en met jouw mooie begeleidende kaartopdrachten, gaat dat vast leuk lukken. Met droog en zonnig weer ga ik in de tuin aan de slag, daar heb ik dan alle ruimte. Heel erg bedankt alvast voor jouw creatieve kaarten. Pracht idee om zoiets te maken!! Ik ga iedere dag nieuwsgierig mijn brievenbusje induiken.........

Zonnige groet, Johanna.

"Jouw kaarten heb ik ontvangen. Ze zijn onwijs leuk, prikkelend en fantasierijk qua inhoud om ermee aan de slag te gaan. Het plan is om jouw kaarten te gebruiken bij een workshop. Tot nu toe nog niet gelukt qua planning. Mogelijk dat ik dit jaar nog een workshop ga inlassen, maar volgend jaar ga ik in ieder geval een training starten waarbij ik jouw kaarten ga gebruiken om bij de deelnemers creativiteit aan te wakkeren en te inspireren. Daarvoor zijn jouw kaarten heeeeel goed toepasbaar. Ik heb jouw kaarten al aan diverse mensen laten zien. Tot nu toe alleen maar enthousiaste reacties en waarschijnlijk zijn er al bestellingen hieruit voortgevloeid."

Barbara van Stein

verbeeldend kunstenaar

Via Twitter kwam ik in contact met Ina Wuite, eerst als de vrolijke ava van SpeelseKunst, en later IRL over een kopje warme chocomel op een terrasje in Meppel. Haar SpeelseKunst creativiteitskaarten heb ik toen ook eerst IRL gezien en ik moest en zou ze hebben. Waar kwam dat hebberige vandaan? Van de hoeveelheid ideeën, de vormgeving die uitnodigt om ze aan te raken en aan de slag te gaan en het doordachte uitleg.

Ik ging dus weg met kaarten en kon gelijk aan de slag. In mijn rol als docent Innovatie Management bij Stenden Hogeschool in Emmen, heb ik de kaarten toegepast bij Studenten Cultuurmanagement binnen de faculteit Commerciële Economie. Deze studenten volgen een economische opleiding en willen die inzichten inzetten bij culturele instellingen en bedrijven. Tijdens hun reguliere studie leren ze vooral redeneren en analyseren. Associëren en brainstormen doen ze soms, maar aandacht voor de eigen creatieve ontwikkeling is beperkt.

Het handige van de creativiteitskaarten is dat ze genoeg houvast bieden voor mensen die twijfelen aan hun eigen creatieve vermogens en genoeg ruimte dat mooie dingen ontstaan. De studenten zijn gaan experimenteren met drinkpakjes, rietjes, kleuren en schilderen op gevoel. Prachtig om te zien wat het maken van een kunstwerk met hun doet.

De kaarten heb ik ook gebruikt met een klant, die bezig is om als zelfstandige aan de slag te gaan. Je eigen identiteit als bedrijf is natuurlijk erg belangrijk, en kunst kan een prima middel zijn om dat mede vorm te geven. Ook deze klant vond het superleuk om op deze manier aan de slag te gaan.

Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt ~Picasso~

Deze prachtige kunstwerken zijn gemaakt door verschillende mensen, naar aanleiding van het trekken van een creativiteitskaart. Het kunstwerk aan de linkerkant (met de roze rups) had als opdracht 'maak een lelijk kunstwerk'. Ik vind hem geweldig door de puurheid en eenvoud. 
Als je perfectionisme los kunt laten, of in ieder geval kunt omzeilen, komt er ruimte om losser en vrijer te werken. Trek een inspiratiekaart