Kunst maken met verf van de bouwmarkt

 
Muurverf en lakverf zijn prima verfsoorten om kunst mee te maken. 10 voordelen van deze verf:
 
1. Met stip op nummer één: je kunt er mee druipen en slierten mee maken! Dat schept nieuwe mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld druipsels maken op plastic, laten drogen en eraf halen. Dit kun je dan weer gebruiken als collagemateriaal. En je kunt kunst maken als Jackson Pollock. En je kunt het in flesjes met een tuitje doen, zoals de flesjes van de haarverf. Hiermee kun je tekenen op je kunstwerk.
 
verf slieren maken met verf van de bouwmarkt
 
2. Verf van de bouwmarkt kun je in alle kleuren van de regenboog laten mengen in de verf-mengmachine. Je kunt mooie kleurencombinaties maken met de gratis kleurkaartjes.
 
3. Verf van de bouwmarkt heeft een hoge dekkracht want je wilt natuurlijk geen doorzichtige verf op je kozijnen en muren. Niet alle kleuren zijn even goed dekkend, vooral geel/ geeltinten hebben hier last van. Hoe donkerder de kleur hoe beter het dekt. Er zit ook verschil in de merken maar niet zoveel. Het huismerk is prima te gebruiken en meestal het goedkoopst.
 
4. Verf is vaak in de aanbieding. Check alle bouwmarkten in de buurt. Als het bij de een niet in de aanbieding is dan heb je grote kans dat het ergens anders wel afgeprijsd is. Je hebt dan goede kwaliteit verf voor weinig geld. Ideaal dus voor arme kunstenaars zoals ik :-)
 
5. Als je niet zoveel geld hebt voor al die mooie stralende kleuren, ga dan naar de Action en koop 1 blik witte verf. Koop trouwens alleen verf op waterbasis. Watergedragen staat er dan op. Tegenwoordig is zo goed als alle verf watergedragen. Met dat ene blik witte verf kun je heel veel! Je kunt het namelijk gewoon mengen met acrylverf uit tubes of potten. Je kunt potjes (hakpotjes zijn ideaal) vullen met witte verf en dan kleur uit tubes erdoor doen. Voila, je eigen verfmengmachine verf.
 
6. Dan de muurverf. Dit geeft een mooi mat effect! Je kunt zelfs extra matte verf kopen. Je kunt er met krijt overheen tekenen want dat hecht goed. Of met potlood, kleurpotloden, inkt.
 
7. Had ik al gezegd dat je er goed mee kunt druipen? Een idee: breng een dikke laag verf aan en laat het naar beneden uitlopen. Op je kozijnen wil je geen uitlopers, maar nu wel! Het geeft een verrassend en speels resultaat.
 
Druipen met verf van de bouwmarkt
 
8. Doop een stempel of iets wat als stempel kan dienen in de lakverf. Het heeft een goede consistentie om mee te stempelen. Lekker dik aanbrengen!
 
9. Breng een dikke laag lakverf aan op een kunststof, flexibele ondergrond zoals een placemat of een plastic hoesje. Als het droog is kun je deze vellen eraf trekken, in vormen knippen en opplakken.
 
10. Maak marmer- en gietschilderijen door dikke lagen verf met een stokje te mengen.