mixed media collages

mixed media collage maken

Mixed media collages
 
Mixed media betekent gemengde techiek: je gebruikt verschillende materialen en technieken door elkaar. Door verschillende collagetechnieken en materialen toe te passen kun je supergave, originele collages te maken! Voorbeelden van collagetechnieken zijn: scheuren, vrije vormen knippen, iets bedekken, open vormen, hoogteverschil, assemblage collage, mozaïek, herhaling, surrealistische collages, abstracte collages, enz.

Voorbeelden van collagematerialen die je kunt gebruiken: papier uit tijdschriften en oude boeken, landkaarten, gevonden voorwerpen, gedroogde bloemen en planten, veren, zelfgemaakt collagepapier, tekeningen, plastic, kartonnen dozen, foto's, oude brieven, enz. Dan heb je nog de wereld aan mogelijkheden voor de ondergrond voor collages. Je kunt collages maken op papier, hout, canvas, oude lijsten van de kringloop of rommelmarkt, planken, meubels, enz. Eindeloos veel mogelijkheden dus om supergave, originele collages te maken in je eigen stijl!
 

Hedendaagse collagekunstenaars met een geheel eigen stijl
 
Deze kunstenaars zijn de moeite van het bekijken waard omdat ze een bijzondere en unieke stijl hebben ontwikkeld. Laat je inspireren!
 
1. Dan Pederson maakt bijzonder kleurrijke, rommelige en vrije collages. 

2. CBA (@dmocba) is net als de vorige kunstenaar nogal moeilijk te vinden op internet want ook deze collagekunstenaar heeft geen eigen website. Ik word blij van deze abstracte collages in frisse kleuren en zwartwit accenten. 

3. Daniel Ibbotson klik op tentoonstellingen en dan op de kleine fotootjes onder de grote, dan verschijnen er kleurijke grote en kleine collages. Hij is een grote naam want hij doet mee aan de biënnale voor hedendaagse kunst in Venetië. 

4. Michael Soltis maakt geweldige grafische mixed media kunst.

5. David Fullarton combineert tekst met afbeeldingen. Zijn werk straalt van creativiteit, vrijheid en humor. Zo staat er op een collage kunstwerk met een brandend koffiezetapparaat "Here is a drawing of your coffee maker in flames. It is intended as a reminder that joy is not eternal". 


Kaartendeck mixed media collages maken

mixed media collages
 
Dit kaartendeck bevat een bonte mix aan collagetechnieken en inspirerende ideeën voor het maken van creatieve, speelse en vrije collages. Ontdek nieuwe collagetechnieken, ontwikkel je eigen stijl en laat je inspireren door de unieke ideeën die je nergens anders vindt. Je kunt alle ideeën combineren, dus je maakt steeds weer een nieuw, origineel collage kunstwerk. 

De technieken en ideeën zijn eenvoudig toepasbaar en geschikt voor beginners en gevorderden. Ook kinderen kunnen de kaarten gebruiken onder toezicht van een volwassene.

Kaarten trekken online
 
Trek een kaart online! Ze zijn nog een beetje saai, want alleen zwart-wit, maar goed het gaat om de inhoud en die is beschikbaar. Ik ben nog volop bezig met het ontwerpen. De kaarten krijgen dezelfde stijl vormgeving als de SpeelseKunst creativiteitskaarten en waarschijnlijk ook hetzelfde formaat. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van de kaarten. 

mixed-media-collages-maken