quote kaarten trekken


Kaartjes trekken met inspirerende quotes, en leuke ideeën om je eigen quote kaartjes / kaartspel te maken!

 

Quotes zijn kleine inspiratiebronnen

Ik schrijf vaak quotes op kaartjes en hang het op. Het zien van de kaartjes geeft het me inzicht en inspiratie. Het helpt ook als ik aan het schilderen ben, dan kies ik bijvoorbeeld een quote die me inspireert om me vrijer te voelen en uit de comfortzone te gaan. Dit lijkt op cognitieve gedragstherapie, met behulp van quotes als helpende gedachten. 
 

Maak je eigen kaartjes met quotes/ spreukenkaartjes

Verzamel quotes over een onderwerp wat speelt in je leven. Maak zo je eigen motivatiekaartjes, inzichtkaarten, spirituele spreukenkaarten en kaarten met quotes van kunstenaars. Genoeg ideeën dus om je eigen inspirerende kaartspel te maken. 
 

Kaartjes maken

Koop een pakje speelkaarten (bij de kringloop), print quotes en plak ze op de kaarten. Je kunt de kaarten ook eerst beschilderen met acrylverf, of beplakken met afbeeldingen uit tijdschiften. Je kunt ook teksten schrijven op papier/ karton en deze later lamineren zodat ze stevigheid krijgen. Doe het op jouw manier! Het hoeft niet perfect (juist niet), als je er lekker mee bezig bent onstaat er spelenderwijs een kaartspel dat past bij jou.  
 

Je eigen kaartspel werkt superkrachtig

Het is fijn om een kaartje te trekken uit je eigen kaartspel. Het maakt niet uit of het ene kaartje beter gelukt is dan de andere. Het geeft een goed gevoel om je zelfgemaakte kaartspel in handen te hebben, gemaakt met jouw energie en creativiteit. Een tip voor perfectionisten: laat de kaarten een tijdje met rust voordat je het gaat gebruiken. Je kijkt er dan met andere ogen naar en je hebt dan minder last van de innerlijke criticus. 
 

Kaartjes trekken: