Blije kind modus


Blije kind modus
 

Leuke inspiratie voor het blije kind in jou! 10 creatieve inspirerende ideeën om het Blije Kind in jou te activeren

1. Koop kleurrijke cadeautjes voor het blije kind in jou. Ga naar de kringloopwinkel, en laat je blije innerlijke kind zelf iets uitkiezen. Een knaloranje mok, een bontgekleurde sjaal of een knuffel die nog even in de wasmachine moet :-)

2. Maak een Blije Kind wandeling. Het kind in je bepaald de richting en mag lekker nieuwsgierig zijn. Een steegjeswandeling is leuk omdat je meestal niet veel verder komt dan je eigens steeg. Lekker gluren in de achtertuinen wakkert je nieuwsgierigheid aan omdat het nieuw is, een beetje geheimzinnig en avontuurlijk. 

3. Hoe ziet jouw Blije Kind modus eruit? Pak een groot vel papier, gekleurde stiften en schrijf alles op wat er in je opkomt. Mijn lijstje: hippies, vrijheid, dansen, muziek, lekker groot schilderen, heel veel kleurtjes, rondtrekken, nomaden, dieren, eenzijn, geborgenheid, ik voel me welkom, ik voel me gezien, ik ben belangrijk, ik geniet van het leven, ik heb zin om dingen te doen, ik heb energie, ik ben gedreven, enthousiast, vol levenslust en plezier. Ik leef in het nu. 

4. Blader door tijdschriften en scheur er plaatjes uit die je Blije kind modus activeren. Maak er een speelse en creatieve collage van.

5. Schrijf een brief vanuit je blije kind aan jou. Begin gewoon met Hoi ik ben je blije kind... en laat het blije kind maar vertellen: 

Ik voel me hartstikke onderdrukt door jou helemaal de laatste tijd het is helemaal niet leuk we doen nooit meer leuke dingen. Eerder nog wel maar sinds alle shit in je leven besta ik niet meer. Ik voel me alleen, helemaal in de steek gelaten. Waarom mag ik niet schilderen? Of op reis? Je doet alleen maar dingen die moeten. Ik wil het gevoel weer dat ik leef en blij ben en niet dat alles zo zwaar is. Het is zo saai nu. Ik laat genoeg van me horen maar je hoort me niet. Ik zeg elke dat wel iets om te doen maar je luistert helemaal niet naar mij. Wanneer ga je nou eens echt leven?

6. Wat heb JIJ nodig om tijd en ruimte te maken voor het blije kind in je? Schrijf op wat in de weg zit en wat de mogelijke oplossingen zijn om toch iets te doen waarvan je blije kind gelukkiger wordt. Ook al is het maar iets kleins! Even een liedje zingen, een kleine wandeling, tekenen. Aandacht voor het kind. Hoe kun je dit doen? Wat me in de weg zit: geen tijd, geen ruimte voelen, in beslag genomen door andere dingen, moe, ik word momenteel geleefd door de situatie waarin ik zit. 

Ideeën: ifs oefening doen voor het blije kind, even rustig liggen, gitaar spelen, naar buiten even afstand nemen, ontspanningsoefening voor het slapen zodat ik dieper slaag en meer rust heb in mezelf.

7. 

8.

9.

10.