Kaarten trekken

​​​​​Kaarten trekken online!

Inspiratiekaarten, affirmatiekaarten, innerlijk kind kaarten, creativiteitskaarten, ADHD-coachingskaarten, brainstormkaarten, enz.


➜ Klik op een kaartspel om kaarten te trekken


Mixed media collage inspiratiekaarten trekkenkaarten trekken: speelse kunst creativiteitskaart
SpeelseKunst creativiteitskaarten trekken


Kaarten trekken innerlijk kind
Innerlijk kind affirmatiekaarten trekken
Quote kaarten trekken


kaarten trekken online
Positieve affirmatiekaarten trekkenInspiratiekaarten trekkenADHD-coachingskaarten trekkenBrainstormkaarten trekken


Pick a card ADHD coaching cards
Pick an ADHD Coaching Card


Kaarten trekken is al eeuwenoud. Tarotkaarten werden in eerste instantie gebruikt om mee te spelen, tot Antoine Court de Gebelin in zijn boek Le Monde Primitiv schreef dat Tarotkaarten geheimen zouden bevatten. Toen begon men de kaarten te gebruiken om de toekomst te voorspellen (bron: wikipedia). Tegenwoordig gebruiken we allerlei kaartspellen ook op deze manier; je trekt een kaart om een 'geheim' over jou persoonlijke situatie te onthullen, om inzicht te krijgen in jezelf. Bekende kaartspellen zijn de Rider Waite Tarot, Crowley thoth tarot en Lenormand waarzegkaarten. Ook kun je kaartleggingen doen met gewone speelkaarten.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door kaarten. Ik leg regelmatig de Crowley tarot (mijn favoriet) en raadpleeg de I tjing. Tegenwoordig zijn er allerlei soorten kaartendecks die een variant zijn op de waarzegkaarten. Engelenkaarten, bloemenkaarten, dierenkaarten, noem maar op. Het is bijna jammer dat het niet meer is zoals vroeger; ik zie het al helemaal voor me dat iemand een pak kaarten in zijn bezit had, en dat je in het geheim een kaartlegging kon doen in een of ander donker kamertje met alleen het licht van een kaars. 
 

Hoe kun je het beste kaarten trekken?

Als je een kaart trekt, dan trek je die niet zomaar; je wilt iets weten over jouw persoonlijke situatie. Bij het kaarten trekken kun je het beste eerst je aandacht naar binnen richten om je af te stemmen op jezelf, en om een duidelijke vraag te formuleren. Welke vraag heb je eigenlijk diep van binnen? Waar wil je antwoord op hebben?

Trek een kaart, deze zal op symbolische wijze je vraag beantwoorden. Luister op zo'n moment goed naar je innerlijke stem en vertrouw daarop.

Als je een SpeelseKunst creativiteitskaart hebt getrokken, voer dan opdracht uit en let op de gedachten en gevoelens bij je opkomen tijdens het creatieve proces. Dit kan je helpen om jezelf te helen. Als je creatief bezig bent spreek je namelijk je zelfhelend vermogen aan en ben je bezig met je eigen natuurlijke medicijn.

Als je een affirmatiekaart hebt getrokken, schrijf deze affirmatie dan op en hang het op een plek waar je het vaak ziet, bijvoorbeeld op een keukenkastje of in de badkamer. Herhaal de affirmatie hardop, en voel wat het met je doet. Of lees het even in het voorbijgaan, dat is ook goed. Je onderbewustzijn pikt het op en zal erop reageren. Dit merk je dan later, nadat je de affirmatie hebt opgeschreven, dat er toch iets gebeurt. 

Kaarten trekken 

Wil je kaarten trekken die ik aan het ontwerpen ben of al heb ontworpen en uitgegeven? Kies welke kaart je wilt trekken en klik op de foto. Voor mij is dit een handige manier om nieuwe kaarten te testen, en voor jou een mooie manier om kennis te maken met de nieuwe producten die ik aan het ontwikkelen ben.

SpeelseKunst creativiteitskaartenADHD-coachingskaarten en SpeelseKunst 
brainstormkaarten zijn te koop via online boekwinkels, te bestellen in elke boekhandel en via de webshop.

Kaarten waar ik nog mee bezig ben:

Out-of-the-box schilderen
Innerlijk kind kaarten
Inspiratiekaartjes voor kunstenaars
SpeelseKunst creativiteitskaarten deel 2: mixed media collages maken