Innerlijk kind affirmatiekaarten

Innerlijk kind affirmatiekaarten trekken

Affirmaties zijn korte krachtige zinnen die je kunt herhalen voor jezelf. Hoe meer gevoel erbij zit, hoe beter het werkt.

De affirmatiekaarten geven je een duwtje in de goede richting, zodat je positiever in het leven staat en je meer contact hebt met jezelf en met je innerlijk kind.

Iedereen heeft een innerlijk kind en dit kind in jou weet heel goed wat het wel of niet wil. Door allerlei ervaringen uit het verleden hebben we afgeleerd om echt te luisteren naar ons gevoel. We gaan eraan voorbij omdat we druk bezig zijn met andere dingen. Toch is het heel goed om regelmatig stil te staan bij jezelf en het in kind in jou, zodat je trouw kunt zijn aan de behoeftes van het innerlijk kind. Als je echt contact maakt dan zul je merken dat het kind in je misschien wel hele andere behoeftes heeft dan jij in eerste instantie gedacht had.

De innerlijk kind affirmatiekaarten kun je gebruiken als hulpmiddel om in contact te komen met jezelf en je innerlijk kind. Je kunt ook je eigen affirmaties schrijven, deze werken heel krachtig omdat ze zijn afgestemd op je eigen behoeftes en die van je innerlijk kind. Onder de kaarten kun je lezen hoe je je eigen affirmaties kunt schrijven.

Innerlijk kind affirmatiekaarten kopen (PDF bestand)

Trek een kaart:Schijf jouw 10 krachtigste affirmaties!
 

Met dit stappenplan creëer je de krachtigste affirmaties die echt werken. Leuk en inspirerend om te doen! Volg deze stappen:

1. Schrijf alles op waar je last van hebt en waar je moeite mee hebt. Maak een klaaglijst en gooi alles eruit. Laat niets achterwege en voel je vrij om alles op te schrijven waar je ontevreden over bent. Levensgebieden waar je aan kunt denken zijn: relaties, werk, psychische en lichamelijke klachten, financieel etc.


2. Kies intuïtief 10 problemen/ klachten uit deze lijst.


3. Schrijf het tegenovergestelde op.


4. Maak er krachtige affirmaties van door de zin positief en in de tegenwoordige tijd te schrijven. Gebruik geen woorden als niet of nooit. Door ze heel specifiek te maken werken ze heel krachtig in de situaties waarin je ze nodig hebt. Maak ze extra sterk door de zin iets overdrijven en mooier te maken, maar let wel op dat het klopt met jouw gevoel!


5. Gebruik de affirmatiekaartjes regelmatig. Stop ze in je broekzak, hang ze op in huis, schrijf er iedere week één in je agenda, en lees ze hardop. Hoe meer gevoel erbij zit hoe beter ze werken! Even opdreunen heeft geen zin, dus neem er bewust de tijd voor, ook al doe je dit maar 1 minuut per dag heel bewust en met aandacht dan zul je merken dat het echt voor je gaat werken.

 

Affirmaties die niet werken.
 

De negatieve en onduidelijke affirmatie:

Ik ga niet meer zoveel op social media. Ik stop ermee! Deze zin is negatief en mist wat er voor in de plaats mag komen. Ook zit er een dubbele boodschap in: niet meer zoveel op social media en helemaal stoppen. Het is onduidelijk voor je onderbewustzijn.

De zweverige 'alles is geweldig' affirmatie:

Liefdevol omarm ik de hele wereld en straal licht en liefde uit naar alle levende wezens. Heel mooi bedacht, en een prachtige intentie maar het is niet specifiek en persoonlijk. Het zet geen zoden aan de dijk als je echt iets wilt bereiken.

De 'hopen dat het werkt affirmatie' (maar ik geloof er pas in als het werkelijkheid is geworden).

Ik trek heel veel geld aan, ik ben rijk! Affirmaties waar je niet echt in gelooft en die je gebruikt als een soort magische amulet, in de hoop dat het geluk aantrekt, werken niet. Je legt op deze manier de verantwoording buiten jezelf in de hoop dat iets vanzelf opgelost gaat worden.

 

Hoe weet je of jouw affirmaties goed zijn? Doe de check!
 

De affirmatie doet iets met je. Het roept een bepaald gevoel bij je op, het raakt iets, er gebeurt echt iets als je het hoort of leest. Dit kan een gevoel van blijheid zijn, het kan je inspireren of ervoor zorgen dat je in beweging komt. Wat het ook is, er gebeurt iets positiefs.

Je gelooft echt in deze affirmatie.

De affirmatie is specifiek en persoonlijk.

De affirmatie is positief en bevat geen woorden als niet, nooit, stoppen, etc.

De affirmatie is doelgericht: het is duidelijk wat je ermee wilt bereiken.