affirmaties schrijven


Affirmaties schrijven stappenplan

 
Met dit stappenplan creëer je krachtige affirmaties die echt werken. Leuk en inspirerend om te doen! Volg deze stappen:

1. Schrijf alles op waar je last van hebt en waar je moeite mee hebt. Maak een klaaglijst en gooi alles eruit. Laat niets achterwege en voel je vrij om alles op te schrijven waar je ontevreden over bent. Levensgebieden waar je aan kunt denken zijn: relaties, werk, psychische en lichamelijke klachten, financieel etc.


2. Kies intuïtief 10 problemen/ klachten uit deze lijst.

3. Schrijf het tegenovergestelde op.

4. Maak er krachtige affirmaties van door de zin positief en in de tegenwoordige tijd te schrijven. Gebruik geen woorden als niet of nooit. Door ze heel specifiek te maken werken ze heel krachtig in de situaties waarin je ze nodig hebt. Maak ze extra sterk door de zin iets overdrijven en mooier te maken, maar let wel op dat het klopt met jouw gevoel!

5. Gebruik de affirmatiekaartjes regelmatig. Stop ze in je broekzak, hang ze op in huis, schrijf er iedere week één in je agenda, en lees ze hardop. Hoe meer gevoel erbij zit hoe beter ze werken! Even opdreunen heeft geen zin, dus neem er bewust de tijd voor, ook al doe je dit maar 1 minuut per dag heel bewust en met aandacht dan zul je merken dat het echt voor je gaat werken.


Affirmaties die niet werken.


De negatieve en onduidelijke affirmatie:
Ik ga niet meer zoveel op social media. Ik stop ermee! Deze zin is negatief en mist wat er voor in de plaats mag komen. Ook zit er een dubbele boodschap in: niet meer zoveel op social media en helemaal stoppen. Het is onduidelijk voor je onderbewustzijn.
De zweverige 'alles is geweldig' affirmatie:
Liefdevol omarm ik de hele wereld en straal licht en liefde uit naar alle levende wezens. Heel mooi bedacht, en een prachtige intentie maar het is niet specifiek en persoonlijk. Het zet geen zoden aan de dijk als je echt iets wilt bereiken.
De 'hopen dat het werkt affirmatie' (maar ik geloof er pas in als het werkelijkheid is geworden).
Ik trek heel veel geld aan, ik ben rijk! Affirmaties waar je niet echt in gelooft en die je gebruikt als een soort magische amulet, in de hoop dat het geluk aantrekt, werken niet. Je legt op deze manier de verantwoording buiten jezelf in de hoop dat iets vanzelf opgelost gaat worden.


Hoe weet je of jouw affirmaties goed zijn? Doe de check.


De affirmatie doet iets met je. Het roept een bepaald gevoel bij je op, het raakt iets, er gebeurt echt iets als je het hoort of leest. Dit kan een gevoel van blijheid zijn, het kan je inspireren of ervoor zorgen dat je in beweging komt. Wat het ook is, er gebeurt iets positiefs.
Je gelooft echt in deze affirmatie.
De affirmatie is specifiek en persoonlijk.
De affirmatie is positief en bevat geen woorden als niet, nooit, stoppen, etc.
De affirmatie is doelgericht: het is duidelijk wat je ermee wilt bereiken.
 
Heel veel succes met het schrijven van jouw persoonlijke affirmaties!