Runen zelf maken

Runen zelf maken

Runen zelf maken

Geplaatst op 27-5-2022 door Ina
runen zelf maken
In een half uur je eigen runen-orakel! Deze runen zijn op kleine kaartjes gemaakt. Ze bevatten een diepe wijsheid en door hun eenvoud zijn ze heel prettig in het gebruik. Je kunt de runen ook op stenen schilderen, op stukjes hout van een tak die je in plakjes hebt gezaagd, op oude scrabble stenen, enz. 

Stappenplan om je eigen runen te maken

1. Knip 24 kleine kaartjes van een paar correspondentiekaarten of ander stevig papier. Als je ze gaat lamineren kun je printpapier gebruiken.

2. Zoek een runenalfabet online. Oh je hoeft al niet meer te zoeken want dat heb ik al voor je gedaan :-) Check deze wiki voor een mooie beknopte betekenis van de runen en het runenalfabet.

3. Teken de runen met kleurpotloden op de kaartjes. Ik heb een beetje krasserig getekend met allerlei kleuren door elkaar. Het hoeft niet meteen recht en netjes. Ik heb de namen erbij geschreven, dat is wel zo handig met het opzoeken van de betekenis van de runen als je er nog niet zo bekend mee bent. 

4. Trek de runentekens over met een zwarte watervaste stift. Ik heb een decotime mini twinmarker stift van de Action gebruikt. Deze heeft een mooie beitelpunt waarmee je gemakkelijk de tekens kunt tekenen. 

5. Je kunt de kaartjes eventueel lamineren. Leg de kaartjes in een mooi schaaltje zodat je regelmatig een kaart kunt trekken. Het is hartstikke leuk om ze cadeau te geven aan iemand dol is op spirituele kaarten en wicca-dingen. Stop de runen in een potje, doe er een klein boekje bij met uitleg van de runen en voilà; je hebt een geweldig leuk low budget cadeau. 

Gratis runen cursus

Trek een rune online


 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!