ADHD/ ADD middagdip

ADHD/ ADD middagdip

ADHD/ ADD middagdip

ADHD/ ADD middagdip

Geplaatst op 25-8-2020 door Ina
Het is bijna 4 uur en ik ben moe. Gesloopt! En wat heb ik vandaag gedaan? Ik ben bijna een uur (!!!) bezig geweest om één ding te printen in de bieb want het lukte niet. Twee man personeel erbij, snapten ook niet wat er misging. Bleek dat ik niet met mijn pas ingelogd was, alwaar ik net 1 euro tegoed had opgezet. Lang verhaal kort: na een uur had ik mijn printje.

Toen naar de Action voor inlegzooltjes voor mijn nieuwe wandelschoenen. Duurde minstens 20 minuten voor ik kon kiezen. En toen naar huis, door de binnenstad, dus ik werd afgeleidt door Hans Anders. Moest ik niet nodig een nieuwe leesbril? En een gewone bril? Oh en een computerbril, ook handig! Gelukkig werd ik begrensd door de c-maatregelen: je mocht maar 4 monturen kiezen, in een bakje leggen en passen. Nou laat maar dan, en wat deed ik daar eigenlijk ook.

Om half 3 was ik thuis. Snel wat eten van gisteren opwarmen. En toen kwam ie: de beruchte middagdip. Moe en een soort van zenuwachtig gevoel: ik heb nog zoveel te doen! De dag is alweer bijna voorbij en ik moet nog beginnen, dat gevoel.
 
En juist dan, op het allerdiepste dieptepunt van je middagdip, dan moet het gebeuren! Dan rollen je todo-lijsten als meterslange kassabonnen door je hoofd. Op dat moment, en liever nog ervoor, is het tijd om te stoppen.
 
STOPPEN.
 
En dat is nu juist het probleem; schakelen. Stoppen waar je mee bezig bent. Rust nemen. Hoe drukker je hoofd hoe moeilijker het is om weer in de andere modus te komen. Ik zal je een aantal ideeën geven hoe ik het doe, eh.. probeer te doen.
 
Mijn middagdip top 3
 
1. Kruip in bed. Voor mij echt een plek waar ik tot rust kom. Gordijnen half dicht, en gewoon lekker liggen. Soms luister in naar een mindfulness oefening van Edel Maex (download gratis mp3 bestanden met mindfulness-oefeningen!), hij is de rustigste man op aarde en als ik echt overprikkeld ben kan ik alleen zijn stem verdragen.
 
2. Naar de sauna in de sportschool. Ik ga dan meestal niet sporten maar meteen douchen en dan de sauna in. Heerlijk! Vooral als het koud is. Toch op nummer 2 want ik moet erheen fietsen.
 
3. In de zomermaanden: zwemmen in een plas hier in de buurt. Een fijne plek met relaxte mensen waar ik vaak blijf tot de zon onder gaat. 
 
Dit is mijn manier om met een middagdip om te gaan. Nog meer tips:
 
Download gratis de VGZ mindfulness app en doe een oefening als je een middagdip hebt.
 
Neem een douche of ga in bad.
 
Drink veel water gedurende de dag. Vergeet je dat? Ja ik ook. Een tip? Maak een fles lekker water, door er bijvoorbeeld stukjes fruit in te doen. Of een takje munt. Een beetje sinaasappelsap of roosvicee erin.
 
Eet niet te veel tijdens de lunch.
 
Een peptalk voor mensen met schuldgevoelens: je hebt adhd. Alle prikkels komen binnen. Organiseren kost veel energie. Het leven is veel moeilijker en  lastiger doordat je adhd of add hebt. Je hebt rust nodig. Neem de tijd om prikkels die van binnen (jij en je gevoelens en gedachten) en van buiten (alles wat via de zintuigen binnenkomt, plus de overgevoeligheid voor gevoelens van anderen) te verwerken. Je hebt het meer dan nodig! En het is echt niet fijn dat je niet alles afkrijgt of de hele dag niets doet, maar hé, had jij geen adhd?? Vergeten zeker? :-)
 
Wees lief voor jezelf. Accepteer jezelf om wie JIJ bent. Niet om wat je doet.
Je bent een geweldig mens met unieke en bijzondere kwaliteiten!

 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!