Overprikkeld na een drukke dag

Overprikkeld na een drukke dag

Overprikkeld na een drukke dag

Geplaatst op 21-3-2022 door
 
Als je hebt ADHD of ADD hebt raak je snel overprikkeld. Dan is het belangrijk dat je stopt met (verslavende) activiteiten die je uitvoert om je hersenen te prikkelen, hopend op een paar shotjes dopamine. Maar die zijn al overprikkeld, dus het is slimmer om dat aan te pakken. Waarom? Omdat je je snel weer fris en helder wilt voelen toch?
 
1. De allerbeste tip: yoga nidra.
 
 
1 uur yoga nidra staat voor 3 uur slaap.
 
 
Niet meteen opgeven als je geen fan van yoga bent. Dit is anders. Als je eenmaal hebt gevoelt hoe ontspannen je hoofd en lichaam wordt ben je om. Tijdens de rotatie van het voelen van lichaamsdelen komt er een magische rust over je heen. Je zakt een verdieping lager, zo voelt het. Je slaapt ook heel diep na yoga nidra.
 
Tip 2: GEEN TELEFOON! Haal de simkaart eruit en stop deze in je antieke Nokia, of leg je telefoon op zolder.
 
Tip 3: Douchen. Gewoon simpel; lekker douchen. En daarna iets anders aan dan je joggingpak of huispak. Gewoon voor het frisse gevoel, en voor de volgende tip.
 
Tip 4. Maak een mini-wandeling. Even de deur uit. Daglicht verdragen. Diep inademen. Frisheid! Loop naar de vuilnisbak en weer terug, en als het bevalt kun je misschien nog een klein stukje verder lopen.
 
Tip 5. Eet goed en neem een vitaminepil. Een koolhydraatrijke maaltijd mag best. Goed voor de energie. En neem een sinaasappel. Of maak vers sinaasappelsap, en doe er voor de energiekick een uitgeperste citroen bij.
 
Deze hersenlockdown is tijdelijk. Het kan morgen best een beetje beter gaan he. Dan kun je weer kleine stapjes zetten.

 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!