Chaos

Chaos

Chaos

Chaos

Geplaatst op 25-9-2019 door Ina

“Je leven is een chaos, ook al Marie Kondo je als een gek”. Deze zin (waarvoor ik overigens 3 keer naar beneden ben gelopen om het tussen de vele stapeltjes te zoeken) schreef ik laatst tussen allerlei andere schrijfsels die tezamen op een vel papier stonden. Vanwege ruimtegebrek ergens diagonaal tussengekrabbeld. Ik ben dus chaotisch. ADD. Ik wil een blog beginnen, maar daar begint het al: Waar ga ik over bloggen? Ik heb zoveel dingen die ik interessant vind en die bij elkaar horen, maar ja, een ADHD-hoofd kan alles aan elkaar koppelen dus ik moet hier serieus over nadenken. En dat gaat dus niet, nou ja het gaat wel, maar het gaat alle kanten op. Daarbij denk ik dan ook al meteen: hoe lang ga ik dit volhouden? Was ik niet al eens eerder begonnen met Ik heb adhd, het 365 dagen iedere dag een creatief idee blog (haal de 5 maar weg om een idee te krijgen hoelang ik het heb volgehouden) en De wereld van het innerlijke kind?

Ondertussen ligt het hier vol met onafgemaakte zaken. En met zaken bedoel ik: stapeltjes met briefjes die in een soort volgorde liggen maar doordat het te lang blijft liggen heb ik geen idee meer wat is uitgewerkt en wat niet, en soms heb ik überhaupt geen idee meer waar het over gaat. Of ging, want het is al lang weer uit mijn systeem.

Ik hou echt heel erg van minimaliseren. Ik heb zoveel spullen weggedaan en ik moet zeggen dat dit fijn is. Het geeft rust. Alleen is er geen rust in de creatieve chaos. De papiertjes blijven komen, de computer blijft volstromen met ideeën/foto's/nieuwe kaartspellen/gedichten/boeken. Als ik in de creatieve flow ben kan ik niet ordenen. Dus dat betekent dat ik heel veel tijd moet besteden aan ordenen. En dat doe ik, met matig succes. Zo heb ik van die plastic mapjes met een doordrukknoopje waarin ik alle losse papiertjes stop die bij elkaar horen. Zo is er een mapje 'innerlijk kind', een mapje 'therapie', een mapje 'creatieve ideeën' en een mapje 'schrijfsels'. En, je raadt het al; ook die mapjes moeten weer worden uitgezocht. En zo ga ik van het een naar het ander, dag in dag uit. Heel soms kan ik geordend en gestructureerd werken. Dan maak ik een lijstje die ik bijna helemaal kan afwerken. Op mijn manier.

Oke, terug naar hét plan: bloggen. Waarover ga ik bloggen?

De ideeën:

Over het innerlijk kind, c-ptss, emotionele verwaarlozing, hechting, therapie, EMDR (onderdeel psychologie? Persoonlijke ontwikkeling? Ik ben geen psycholoog, ik ben ervaringsdeskundige)

Creativiteit, kunst, inspiratie, creatieve ideeën, out of the box schilderen (kaartspel dat ik nog wil uitwerken) iedere dag een creatief idee (gaat niet lukken, iedere dag), inspirerende boeken, collages maken, abstracte kunst maken, abstract expressionisme, vrij schilderen, creatieve coaching (dit lijkt me ook heel erg leuk! Creativiteitscoach worden)

ADHD/ ADD, leven met AD(H)D, motivatie (nieuw kaartspel idee, half klaar), chaos, ordenen, Prettig gestoord leven met ADHD (titel idee).

Prettig gestoord.
Leven met ADHD.

Creatief en chaotisch leven, Het is een heil en een zegen. Of is het een hel en een zegen? Ik weet het wel. Het is een heil, het is iets heiligs, iets waarmee je gezegend bent. Ik wil je helpen om het heilige in jezelf te ontdekken. Schatzoeken tussen de chaos, de pareltjes er tussenuit vissen en uitwerken. Afmaken. Jezelf motiveren en vertrouwen hebben in jezelf. 

creatief en chaotisch, adhd, add, Marie Kondo, ordenen, overzicht, chaos en creativiteit

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!