10 tips om vrijer te leren schrijven

10 tips om vrijer te leren schrijven

10 tips om vrijer te leren schrijven

Geplaatst op 17-3-2024 door Ina

1. Schrijf vanuit je vrije, wilde, rebelse deel. Dit deel heeft schijt aan wat anderen vinden. Perfect voor vrije en krachtige teksten.

2. Schrijf 2 teksten: 1 vanuit je perfectionist -om die te leren kennen- en 1 vanuit je ware zelf/ je vrije ziel. Zo maak je onderscheid tussen die twee.

3. Schrijf zonder redigeren. Plaats de teksten op je blog, website, column, enz. Heb het lef om het te doen, en lees het na een maand nog eens. Je zult verbaasd zijn hoe goed het is, op wat kleine typ en schrijffoutjes na.

4. Lees fearless creating van Eric Maisel. Het is in het engels geschreven.

5. Schrijf als je in de flow zit, of in ieder geval in de flow komt na een tijdje schrijven. Als je moe bent of als er onderliggende emoties dwarszitten lukt dat meestal niet.

6. Schrijf in een andere taal. Hierdoor spreek je een ander deel van je hersenen aan ( je rechterhersenhelft, die verbonden is met creativiteit). Dit voelt het heel anders, probeer het maar eens.

7. Als je iets wilt uitleggen en je komt er niet uit, schrijf dan alsof je voor een kind schrijft. Dat is niet gemakkelijk maar je leert hoe je iets eenvoudig kunt uitleggen zodat iedereen het begrijpt.

8. Kies vanuit welke energie en gemoedstoestand je wilt schrijven. Schrijf eerst een affirmatie en leg die bij je neer.

Schrijf eerst hoe je het niet wilt, draai het om en je hebt al een goede affirmatie. Voorbeeld affirmaties:

Ik voel me krachtig en vol zelfvertrouwen.
Ik schrijf lekker ongeremd, en zet de criticus aan de kant. Ophoepelen, jij verpest alles!

9. Zoek een quote of spreuk die je een goed gevoel geeft. Ik merk altijd dat ik me gesterkt voel door een quote die me een gevoel van vrijheid en ruimte geeft.

'You belong among the wildflowers'.~Tom Petty~

'Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.' ~Marilyn Monroe~

'I don't have to be perfect. All I have to do is show up and enjoy the messy, imperfect and beautiful journey of my life.'
Kerry Washington

10. Stop met dwangmatig schrijven. Ik moet schrijven, ik moet bloggen... Schrijf omdat je het leuk vindt, en geniet van de ontdekkingsreis. Vrij schrijven voelt als een rommelig en spontaan feestje waar je op mysterieuze wijze terecht bent gekomen.


 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!